Loading...

Blog

Toutes sortes de faits intéressants à savoir
Voor elk wat wil(d)s

Voor elk wat wil(d)s

Ook al heeft september nog veel mooie en warme dagen gehad, toch houden we al één oog op volgende maand. Vanaf 15 oktober start officieel het wildseizoen met zijn hartige gerechten, rijke sauzen en warme stoofpotjes. Er bestaan verschillende soorten wildgerechten. Denk maar aan eend, patrijs, fazant, konijn, haas maar ook met damhert en ree worden de lekkerste wildgerechten bereid.

Om de vaak krachtige en smakelijke gerechten te begeleiden stellen we u graag een mooie selectie wijnen voor die stuk voor stuk heerlijk zijn bij een lekker stukje wild.

ITALIË

Stefano Amerighi BIO 2016

100% Syrah | Cortona | Toscane

Met de oprichting van het bedrijf werd zijn droom werkelijkheid. Het was Stefano Amerighi’s wens om een klassieke Syrah te maken met behulp van traditionele methodes, vakkennis en biodynamische wijnbouwtechnieken.

Hij deed veel werkervaring op in de Rhône-regio en vond een gebied met de juiste geologische omstandigheden nabij Chiuso di Cortona, genaamd Poggiobello di Farneta. Vandaag de dag bezit Stefano Amerighi ruim 8 hectare wijngaard in Cortona (Toscane).

Fruitige wijn overvol donker fruit. Mooie kruidigheid met een evenwichtige mondstructuur. Deze syrah is een schoolvoorbeeld van wat een pure syrah hoort te zijn. Stevig, strak, elegant, mooi zwart fruit, een gepeperde toets die voor fraîcheur en punch zorgt en mooi geïntegreerde tannines.

 Aan te raden bij wildgerechten die al wat meer stevigheid in zich dragen. Denk aan een wild konijn of een haas, maar ook het everzwijn past perfect in het rijtje…

FRANKRIJK

Le Clos du Caillou « Les Quartz » Rouge 2017

85% Grenache - 15% Syrah | Côtes du Rhône

Een groot deel van het domein van 53 ha (waarvan 44 ha in Côtes du Rhône et 9 ha in Châteauneuf du Pape) werd aangeplant tijdens de jaren ’50. Les Quartz is eigenlijk een enclave binnen de appellatie van Châteauneuf du Pape. Deze wijn krijgt echter de generieke noemer Côtes du Rhône. Vaak berust het onderscheid in deze classificatie slechts op enkele kleine verschillen en ook hier is het verschil met een Châteauneuf miniem. De combinatie van ‘vieilles vignes’ en prachtige terroirs zorgt voor wijnen met een erkende reputatie.

Mooie karmijnrode wijn. Prachtige aroma’s van rijpe bosvruchten zoals van bosbessen en frambozen. Mooie kruidigheid van tijm in bloei. Complexe mondstructuur met een indrukwekkende afdronk eindigend op toetsen van zoethout en viooltjes.

Lekker bij grof haarwild zoals hert en ree.

Robert Parker 91-94/10

Domaine Martinelle Ventoux Rouge 2016

65% Grenache, 18% Syrah, 15% Mourvèdre & 2% Counoise | Ventoux

Deze unieke, vooral kleine, wijngaarden liggen aan de voet van de Dentelles de Montmirail, ten oosten van Gigondas en ten noorden van Beaumes de Venise. De natuurlijke omgeving en de terroir van de wijngaard zijn uniek in de Ventoux-appellatie. De 8,5 hectare wijngaarden zijn zuidoost gericht en liggen terrasgewijs op een heuvel van 300 meter hoogte.
Prachtige stevige Rhône wijn. In de neus voornamelijk bloemen en kruidennuances, zoals tijm, oregano, zoethout en peper. Mooie mondstructuur.
Lekker bij haas, everzwijn en tal van andere wildgerechten.


index