Loading...

Blog

Toutes sortes de faits intéressants à savoir
Newsflash mei 2019

Newsflash mei 2019

Nieuw in het gamma

Als het eens iets ‘anders’ mag zijn, dan stellen we u graag het Dido gamma voor van Venus La Universal uit Montsant. Sara Pérez, dochter van de illustere wijnmaker José Pérez en echtgenote van René Barbier van Clos Mogador, is de wijnmaakster van het Dido gamma. Heel vrouwelijke wijnen met toch een mooie, subtiele kracht.

Dido 2017 white

Bedruiving: 50% Macabeu - 40% Grenache blanc - 10% Cartoixá (Xarel-Lo)

Mooie complexe, elegante houtgerijpte witte wijn. Rijp fruit, citroen, een vleugje bergkruiden, bloemen en balsamico. Vrij lengtevolle afdronk.

Dido 2017 rosé

Bedruiving: 50% Grenache - 20% Macabeu - 10% Carignan - 10% Grenache blanc - 5% Grenache gris - 5% andere

Bijzondere rosé met atypische lichte rosékleur. Aangename mediterrane wijn met een elegante mondstructuur. Mooi bewaarpotentieel hetgeen eerder uitzonderlijk is voor een rosé.

Dido 2017 red

Bedruiving: 60% Grenache - 20% Syrah - 20% Carignan/Merlot/Cabernet Sauvignon

Vrij krachtige, complexe rode wijn. Heerlijk rijp fruit en aangename kruidigheid. Subtiele tannines en een elegante afdronk. Heel frisse en zuivere rode wijn.

 

Vaderdag

Op zondag 9 juni vieren wij vaderdag. Onder het motto ‘het hoeft niet altijd een das of een boek te zijn’ geven we u graag enkele leuke ideeën om de papa’s extra in de kijker te zetten. Volgende wijnen zullen hen zeker kunnen bekoren :

Giro 2017

Vini Fantini | Puglia | Italia

Bedruiving: 70% Sangiovese - 30% Merlot

Robijnrode kleur. Intense en complexe aroma’s van rijp fruit, chocolade en confituur. Met lichte kruidtoets. Evenwichtige mondstructuur. Mooie tannines. Perfect bij pittige pasta en gegrilde vlees- of visgerechten.

La Fleur de Badette 2016

2e wijn Château Badette
Saint-Emilion Grand Cru | Familie Vandenboogaerde

Bedruiving: Merlot - Cabernet Sauvignon

Ragfijn van geur, boordevol finesse, maar ook de smaak is elegant en geraffineerd. Ideaal voor de liefhebbers van complexe, fijne en subtiele wijnen.

Cuvée G - Clos des Frères 2015

Côtes du Rhône | Gentse wijnbouwer Erwin Devriendt

Bedruiving: 100% Grenache vieilles vignes

De Cuvée G wordt enkel in de topjaren van de Rhône gemaakt. Dit is slechts de ‘derde editie’ (na 2007 en 2010). Deze wijn is een echte bewaarwijn en ook zeer boeiend voor wie dit type wijn in zijn jeugdigheid al kan waarderen. Deze wijn balanceert tussen elegantie en de finesse van rood fruit. Het is een wijn voor grote momenten en vanwege zijn complexiteit niet zomaar uit te schenken bij om het even welk gerecht. Het is geen donkere blockbuster, noch een fruitige verleider, maar een wijn die de nodige reflectie vraagt. Lekker bij zowel gevogelte, als bij delicaat gebraden vleessoorten met verfijnde sauzen.

Beschikbaar in gepersonaliseerde luxe-etui!

Wij wensen alle papa’s een onvergetelijke feestdag toe!

Medailles en scores

Domaine Tupinier Bautista, één van onze favoriete domeinen uit Mercurey, behaalde op een blinde degustatie “jaargang 2017” topscores in het tijdschrift ‘Bourgogne Aujourd’hui:

Mercurey premier cru rouge: 17/20

Les Vellées 2017

Nez puissant sur les fruits noirs, avec de légères notes fumées. Beaucoup de chair en bouche, avec du gras et une finale réglissée.

Mercurey premier cru rouge: 17/20

Clos du Roy 2017

Nez puissant encore serré sur les épices et la mûre. La bouche est promise à un grand avenir, avec des tanins fins, délicats et une finale réglissée.

Mercurey premier cru blanc: 17/20

En Sazenay 2017

Nez doux avec des notes épicées, vanillées, grillées. La bouche est généreuse, avec un côté crémeux et une belle fraicheur en finale.

Mercurey rouge: 16,5/20

Vieille vignes 2017

Nez grillé avec des notes de cassis. La bouche et dense, puissante, avec un fruité frais charmeur et une finale tonique.

Mercurey premier cru blanc: 16,5/20

Les Vellées 2017

Boisé encore présent, mais on a de jolies notes d’agrumes frais. La bouche est puissante, solaire. À attendre.

Mercurey premier cru rouge: 16/20

En Sazenay 2017

Nez riche avec des notes fumées et réglissées. La bouche est croquante, avec un beau fruité noir et une finale poivrée.

 

Ook de Pouilly-Fumé van Domaine Pabiot behaalde in millésime 2018 een zilveren medaille die op de fles vermeld staat. Het gaat om de Médaille d'Argent du Concours Mondial du Sauvignon.Deze Cuvée ‘Les Fines Caillottes’ heeft een kristalheldere kleur met groene tinten. Heel expressieve aroma’s met indrukken van agrum en ander exotisch fruit alsook de typische vuursteen. Het is een uitermate sappige sauvignon, vrij rijp en mondvullend.

 

En tenslotte hebben we nog nieuws gekregen van Giulia Negri die ons volgende mooie scores van Parker doorgaf voor haar Barolowijnen:

  • Barolo Serradenari 2013: 93 Robert Parker
  • Barolo La Tartufaia: 91 Robert Parker

Wenst u een offerte voor deze geprezen wijnen? Stuur gerust een mailtje naar sales@vanhende.com

index