Loading...

Blog

Toutes sortes de faits intéressants à savoir
Newsflash Indian Summer 2020

Newsflash Indian Summer 2020

Yesss! We hebben er even op moeten wachten maar we krijgen toch nog een nazomer, een heuse ‘Indian Summer’ zoals we dit ook noemen. We mogen temperaturen verwachten boven de 25 graden en daar kunnen we in de huidige omstandigheden alleen maar extra blij om zijn, nietwaar ?

Dit heerlijke nazomerweer smeekt om een glas rosé dus daarom stellen we u graag onderstaande toppers voor !

Rosé all the way

Les Parfums du Midi rosé 2019

De druiven worden ‘s nachts geoogst wanneer de temperaturen lager liggen om zo de frisheid te bewaren en oxidatie tegen te gaan. Zodra de druiven in de kelder aankomen, wordt een selectie van de beste druiven geperst. Het sap wordt geklaard en fermenteert nadien op ongeveer 15 graden gedurende 14 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog even ‘sur lies’ (natuurlijke depot van de wijn) om hem zo meer textuur te geven.
Zalmroze kleur. Aroma’s van frambozen en rode besjes. Heel evenwichtige wijn met mooie concentratie en een uitzonderlijke fruitige afdronk.

Bedruiving: 90% Grenache Rosé - 10 % Syrah


Gris d’Amélie 2019

‘Hommage à une fille exceptionnelle’

Frisse rosé met een heldere en lichte (zalm)kleur. Intense aroma’s van kleine rode vruchten (vooral frambozen) en een verrassende geur van rozen. Elegante mondstructuur. Heerlijke rosé als perfecte metgezel op uw terras.

Bedruiving: 80% Grenache rosé - 15% Syrah rosé

index