Loading...

Blog

Toutes sortes de faits intéressants à savoir
Het seizoen van de hopscheuten is er

Het seizoen van de hopscheuten is er

Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Ze worden ook wel 's werelds meest dure en exclusieve groente genoemd omwille van de schaarse opbrengst en de arbeidsintensieve teelt. Hopscheuten zijn al bekend sinds de Romeinse tijd, maar kenden na de jaren 80 een heropleving. Vroeger waren de scheuten slechts verkrijgbaar tijdens de maanden maart en april, maar dankzij nieuwe landbouwtechnieken worden ze al in januari en februari in serres geoogst waar men kunstmatige lente nabootst.


Hopscheuten worden verwerkt in diverse gerechten zoals met gemarineerde zalm, gepocheerde eitjes, mousseline saus….

De ideale gezel is een lekkere witte wijn die best aromatisch is zonder weliswaar overheersend te zijn en zo de perfecte aanvulling vormt bij hun delicate smaak.


Lison Classico 2020
Agricola Azienda Dissegna Francesco
DOCG Lison
Veneto

DOCG Lison is een recent erkende appellatie (2011), die deels in Veneto, deels in het zuidwesten van de Friuli-regio ligt.

Omschrijving
Heel lichtgele kleur met groene indrukken. Fruitige aroma’s.
Zacht en aangenaam in de mond. Lichte walnoot toets.

Bedruiving
100% Lison

 

Gavi 2020
Elio Filippino
Piemonte

Aan de rechteroever van de rivier Tanaro, niet zo ver van de stad Alba, ligt het pittoreske dorpje Neive. Precies daar startte Evaristo Filippino begin 1900 zijn nieuwe wijndomein. Elio Filippino is intussen de derde generatie die er de leiding heeft. Hij houdt de traditionele waarden in ere met het grootste respect voor zowel het milieu als voor de omgeving.

Omschrijving
Strogele kleur met groene toetsen. Fruitige aroma’s omgeven door margrieten en acaciabloesems in de ondertoon. Aangename citrustoets in de mond. Heel fris, fruitig en elegant.

Bedruiving
100% Cortese

index