Loading...

Blog

Toutes sortes de faits intéressants à savoir
De beste maatjes

De beste maatjes

Het maatjesseizoen start naar jaarlijkse gewoonte begin juni. Heel wat liefhebbers kijken reikhalzend uit naar “de eerste maatjes”. Elk jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus: in de wintermaanden is hij mager en in het voorjaar begint hij te groeien door de aanwezigheid van plankton in het water. Onder gunstige weersomstandigheden kan een haring zich in het voorjaar elke dag 2 procent vetter eten. Begin juni, als de hij voldoende vet is, begint de jaarlijkse periode waarbij op maatjesharing wordt gevist. Tijdens de eerste week van juni en bij mooi weer kunnen de maatjes al aan het publiek worden voorgesteld. Maatjes vieren hoogtij tot in juli.

De Loire-wijnen kennen met 2018 een super millésime. Aangezien wijnen uit deze regio vooral om hun fris karakter de ideale begeleiders zijn van de maatjes stellen we u graag volgende wijnen voor:

 

Château du Breuil "Les Petites Rochettes" 2018

Anjou

Droge witte wijn. Veel fruitige aroma’s zoals agrum. Elegant in de mond. Veel finesse.

Bedruiving: 80% Chenin - 10% Chardonnay - 10% Sauvignon blanc

 

Domaine de Chantemerle 2018

Sauvignon de Tourraine

Groengele kleur. Fruitige doch discrete neus. In de mond ontdekken wij mooie aroma’s van witte perziken. Elk millésime is verschillend. 

Bedruiving: 100% Sauvignon blanc

 

Domaine de L'Epine "Une Promesse" 2018

Quincy

Mooie lichtgele kleur met heldere spiegel. Expressieve fruitige aroma’s van peer en meidoornbloesems vermengd met tropische vruchten. Heel harmonieus en weelderig in de mond. Aangenaam evenwicht.

Bedruiving: 100% Sauvignon blanc

 

Domaine Fraiseau-Leclerc 2018

Menetou-Salon

Heldere lichtgele kleur met gouden toetsen. Vrij expressieve aroma’s van agrum en bloemen. Levendige wijn met mooi fruit. Heel fris karakter.

Bedruiving: 100% Sauvignon blanc

Smakelijk eten !

index